HTML

Footer

Friss topikok

  • pingvin14: www.hockeymonkey.hu/hirek/429-orszagos-amator-jegkorong-tornasorozat.html (2010.10.01. 17:02) PUSE hírek 39. hét
  • pingvin14: Avatar teszt (2009.05.21. 15:11) PUSE hírek 21. hét
  • ifjvit: Még jó, hogy pont ilyenkor karbantartják az oldalt, vagy mi, amikor próbálunk egy kis hírt verni n... (2009.01.14. 16:54) Powerplay Manager játék
  • pingvin14: hoppá.. ha van róla fotó felrakom szívesen! Amúgy a gól se volt benn, és vancouver-ről sem beszélg... (2008.11.16. 20:42) Köztünk élő celebek...
  • pingvin14: A szavazást 15 nap után lezártam: Heti 2 edzés: 14 szavazat (56%) Heti 3 edzés: 11 szavazat (44%)... (2008.08.21. 13:02) Szavazás: mennyi edzést tartsunk egy héten?

Játékosok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Látogatók

free counters

Iratkozz fel!

30 éves a PUSE! Történetünk: 1979-2009

2009.07.27. 12:05 pingvin14

A kezdetek: Piski utcai

 

grundhoki

 

 

Csapatunk magja 1979-ben alakult: akkor amikor még voltak nagy telek és az udvarokat fellocsolva házi jégpályákat lehetett létrehozni. A XVII. kerületben a Petri- és Piski utcák között egy ilyen családi házak között rejlő grundon született meg a ’Piski Utcai Sport Egyesület’ vagyis PUSE.

 


View Larger Map 

 

A környékbeli gyerekek suli után egészen sötétedésig játszottak itt, később amikor a lelkes szülők világítást is készítettek a jégpálya mellé, már estig folytak a mérkőzések. A pálya folyamatosan fejlődött később a világítást eredményjelző tábla is kiegészítette, amire még a híres Omega óragyár reklámja is felkerült!

 

PUSE 1985 tele

Balról-jobbra: B.Nagy Attila, B.Nagy Zsolt, Kurucz Zoli, Mayer Tibi, Darabos Zoli, Mayer Zoli, Kovács Laci, Kovács Feri, Krizsán Károly

 

Pettendi Robi így emlékszik vissza:

Ahogy én emlékszem 1978-79-ben id. Mayer Tibor és id. Pettendi Szabolcs apukák - akik sajnos már nincsenek köztünk - találták ki, hogy legyen fellocsolva az üres telek a petri utcában. Aztán úgy alakult, hogy minden évben amikor fagy volt locsoltak. Tibibá valahonnét szerzett egy utcai lámpát és felrakták a faterommal egy csõre, hogy este is tudjunk korizni. Akkor még ki miben tudott abban nyomta. Kovács Feri és én olyan korin tanultunk amit a faterom hegesztett és csavarozott fel egy bakancs talpára. Tibibá pedig gondosan elkezdte leszerelgetni a kerítés léceket a kapujukról és abból készített ütõket nekünk. Késõbb Csehszlovákiából hoztak "Drako" ütõket.”

PUSE 1985 tele (a háttérben a Pettendi család háza)

Álló sor, balról: 1. B.Nagy Attila, 2. Mayer Tibi, 3. Kovcs Feri; alsó sor, balról 1. Mayer Zoli, 3. Kovács Gabi, jobbról: 1. Pettendi Robi

 

 

  

 


 

Csuszi-hoki a Budapest Sportcsarnokban

 

 

A csapat lassan összekovácsolódott és 1986-ban már komoly megmérttetésen vett részt nem is akárhol: a Csuszi-hoki amatőr bajnokságon a megboldogult Budapest Sportcsarnok centerpályáján. A fényképeket nézve látható, hogy nemcsak a BS-ben nincs már állandó jégpálya, de a palánkon hirdető cégek sem létezenk már.

 

 

PUSE 1986

Balról-jobbra: Seres Sanyi, Mayer Tibi, Semesei Bandi, ..., Kovács Feri, ... B. Nagy Attila.

Kapus: Kovács Laci

 

PUSE – Tát: 1 - 3, az első gólt Mayer Tibi lőtte.

 

 

 

 

 


Jégkorong gyerekfejjel 1.

 

Gyergyószentmiklós

 

 

A gyergyói jégpálya belülről, befogadó képessége kb. 2000 fő 

 

Kémenes Laci visszaemlékezése:

„Nos, mint a PUSE egyetlen „idegenlégiósa” nagy öröm volt számomra, hogy egy pár sorban ismertethetem a gyergyói hokit, szólhatok pár szót erről az igen népszerű sportról.

„Pályafutásomat” 1992-ben kezdetem Basilidesz Tibi bácsi vezetése alatt, hihetetlen körülmények között. Az ottani embereknek nem kell bemutatni, hiszen egy elég nagy múltú hoki famíliáról beszélünk. Emlékszem az első edzésekre, alig volt felszerelésünk, pénz hiányában.  Egymás között cserélgettük a felszerelést a délelőtti és délutáni edzések között. Pénz hiányában nem is remélhettünk jobbat, de mindenkit hajtott a lelkesedés, hiszen mindenki a „nagy” csapatban akart játszani. Természetesen a szülők támogatták a felszerelést, már aki megtehette. Egy-egy komolyabb sisak, vagy ütő komoly rangot jelentett a csapaton belül. A helyzet mára valamelyest javult, de ahogy nálunk Gyergyóban mondják: „kicsi város, kicsi pénz, kicsi hoki”.

Némiképp igaz is ez, hiszen a csapat nem számíthat állami támogatásra, az önkormányzat és a helyi vállalkozók adományaiból tartja fent magát.  Ha már csapat. Idén kísérhettük figyelemmel a gyergyói csapat szereplését a Mol- Ligában, ahol a Progym Hargita Gyöngye a nyolcadik helyen végzett. Sikerként könyvelték el város szinten, hogy mind a három nagy riválist (HC Csíkszereda; SC Csíkszereda, és a Steaua) sikerült legalább egyszer legyőzni.  Reméljük, hogy a gondok ellenére, sikerül a székely hoki másik nagy fellegvárát a gyergyói hokit megőrizni és szép eredményeket elérni.”

Update: Laci 2009 júniusában hazaköltözött Gyergyószentmiklósra. Ezzel egy időben, de ettől talán függetlenül a Gyergyószentmiklós visszavonta nevezését a MOL Liga 2009/2010-es kiírásából.

 

 


Jégkorong gyerekfejjel 2.

 

Budapest

 

 

Valentinyi Dávid: 

„Gyerekkorom óta korcsolyázom, ott figyelt fel rám a későbbi edzőnk, Musatics Róbert. 1989-ben kezdtem el jégkorongozni a Népstadion Szabadidő Egyesületben (NSZE), ahol akkor már 1 éve játszott Czvikovszki Barna is. Edzéseink először a Városligeti Műlyégpályán (akkor még ott is volt jégkorong pálya!), majd a Budapest Sportcsarnok alagsorában és a Kisstadionban voltak. Barna az első sorban lőtte a gólokat én a harmadik sorban próbáltam az eredményt tarani, mindketten hátvéd poszton játszottunk. A korosztályos bajnokságokban jól szerepelt a csapatunk, többször lettünk bronz- és ezüstérmesek, az arany sajnos nem jött össze. Barna mellett a legjobbjaink ekkor Gergely Csaba és Jánosi Csaba voltak.”

 

NSZE 1990

Balra: Czvikovszki Barna, jobbra: Valentinyi Dávid

 

NSZE-Újpesti Dózsa, 1990, UTE pálya 

„Nyaranta Szakolcára (Skalica) jártunk edzőtáborba, a kilencvenes évek elejétől pedig már nyugatra is jártunk kupákra Németországba és Svájcba.”

NSZE edzőtábor, Skalica, 1990 augusztus

Álló sor, balról 2. Valentinyi Dávid, kapus: Czvikovszki Barna

 

NSZE: regensburgi nemzetközi kölyök torna, 1991

Zöld sapkában: Valentinyi Dávid

 

„Ezekben az időkben nagyon sok nemzetközi tornán vettünk részt többek között a BS-ben, a Kisstadionban és Székesfehérváron. A tornák közül a legsikeresebb az Unió Kupa volt amit hosszú éveken át rendeztek meg a korosztályos csapatoknak. Olyan rangos ellenfelekkel találkoztunk ekkor, mint a HC Praha, Dinamo Riga, Krilja Szovietov, és még sok más csapattal Franciaországból, (Cseh-)Szlovákiából, Olaszországból, Hollandiából és Kanadából."

"Ezeken a kupákon még a mai PUSE csapattársainkkal ellenfelekként játszottunk: ekkor a Fradiban kergette a pakkot Hegedűs Tamás és Kiss Tibi.”

 

FTC 1991, Unió Kupa

Álló sor, balról 4. zöld mezes Hegedűs Tamás, jobbról4. zöld mezes Kiss Tibor 

1993-ban az NSZE átalakult Magyar Athlétikai Club-bá (MAC). Én még 3 évig folytattam a jégkorongot, de ekkor már érzhető volt a felnőtt korosztály fele közeledve a mélyülő szakadék a MAC és az élvonal között. Közben Barna koroszátlyos válogatott lett, ahol több éven keresztül együtt játszott Hegedűs Tomival és Kiss Tibivel. 1996-tól Barna az FTC-ben folytatta a pályafutását, majd végül 2001-ben a MAC-ban hagyta abba az aktív sportolást. Hegedűs Tomi és Kiss Tibi az UTE-ből vonultak vissza.”

 

MAC 1994

Felső sor jobbról a 4. („C”) Czvikovszki Barna, guggoló sor balról a 3. Valentinyi Dávid

 


Újraalakulás: PUSE Ice Hockey Team

 

 

Valentinyi Dávid: 

Mayer Zolival már három éve dolgoztunk együtt a DHL-nél amikor 2005 decemberében kiderült, hogy ő és gyerekkori barátai is jégkrong rajongók és hogy a karácsonyi-újévi munkaszüneti napokon a Naplás-tavon játszanak is. Elkezdtünk beszélgetni róla, hogy milyen jó lenne igazi pályán játszani ahol nem kell minden játék előtt lapáttal havat takarítani és minden lövés után a korong után rohanni. A beszélgetésünket tettek követték és 2006 januárjában pályát béreltünk a káposztásmegyeri Koriközpontban. Már az első edzésekre is elég sokan eljöttek a régi PUSE-sok, illetve a jégkorongot szerető ismerősök, kollégák közül, kiegészülve a jövő nemzedék hokisaival.”

PUSE 2006 március

Felső sor, balról-jobbra: Kovács Gabi, Kémenes Laci, Tóth Gábor, Mayer Zoli, Mayer Tibi, Molnár Tibor,

Alsó sor: Tóth Orsi és Nagy Márton, Pettendi Robi és Réka, Valentinyi Dávid, Tóth Laci, Vincze Sanyi, Mayer Martin és Schleckman Márk

„Bár egy pár ember gyorsan feladta újak jöttek a helyükre, és szerencsére a kezdeti lendület nem tört meg így minden hétvégén újra találkoztunk a jégpályán. Ekkor felszerelése még csak Zolinak volt, a többiek tréningben, síkesztyűben és sapkában játszottak. Az idő múlásával én is előszedtem a rég elfeledett felszerelésemet, és ami még rámjött azt magamra erőltettem, majd a többiekkel együtt új cuccokat vettem. Lassan a csapatunk színösszeállítása is kezdett kialakulni.”

PUSE 2006 május

Felső sor, balról-jobbra: Molnár Tibi, Kémenes Laci, Mayer Zoli, Valentinyi Dávid, Nagy Laca, Pettendi Robi; Alsó sor: Mayer Tibi, Vincze Sanyi, Kovács Gabi

 

Igazán nagy lépés volt, hogy a 2006/2007-es szezontól a DHL Global Forwarding mint támogató is mellénk állt. Ekkor lehetővé vált, hogy a mezeinket fellogóztassuk és valódi működő jégkorong csapattá váljunk. Később még több szponzorunk lett a Swissport (Kémenes Laci), a Delta Popp (Pfeifer Gábor) és a Seacargo Kft (Bánsági András) fomájában, ami szintén sok segítségett jelentett a csapatépítésben. A 2009/2010-es szezonra a válság miatt sajnos a támogatók listája ismét egy cégre olvadt.

 

 

PUSE 2006 tele

Felső sor, balról-jobbra: Czvikovszki Barna, Kovács Gabi, Fazekas Robi, Valentinyi Dávid, Nagy Laca, Kémenes Laci; Alsó sor: Molnár Tibor, Vincze Sanyi, Mayer Zoli, Pettendi Robi, Vörös Tamás, Mayer Tibi

 

 

Az első eredmények

 

 

PUSE 2006, Pesterzsébeti Kupa

Felső sor, balról-jobbra: Pettendi Robi, Mayer Tibi, Vörös Tamás, Molnár Tibor

Középső sor: Kovács Gabi, Mayer Zoli, Kémenes Laci, Alul: Valentinyi Dávid, Czvikovszi Barna

 

 

Első kispályás kupánkon Pesterzsébeten indultunk a 2006/2007-es szezonban. Ide úgy érkeztünk, hogy teljesen esetleges volt, hogy ki mikor cserél és milyen posztra áll be, a kapunk sokszor üres is maradt emiatt. Nem csoda, hogy négy csapat közül a harmadik helyen végeztünk. Már a kezdetektől fogva lelkes szurkolóink: Gémesi Szilvi, Gémesi Móni és Molnár Kata az edzések mellett a mérkőzéseinkre is elkísértek minket és minden verseny legjobb szurkolótáborát alkották. A cikkben szereplő fotókat is mind Szilvi és Móni készítették.

 

Törzs szurkolóink, 2007 tavasz BJB

Gémesi Móni, Gémesi Szilvi, Molnár Kata 

"A Budai Jégkorong Bajnokságon (BJB) első ízben 2007 tavaszán indultunk – igaz óvatosan még csak a másodosztályban – amit tíz mérkőzésből vereség nélkül megnyertünk! Ezután a BJB rendszeres résztvevői lettünk az első osztályban, ahol 3 második helyezést sikerült eddig begyűjtenünk. A legrangosabb hazai amatőr kispályás bajnokságra, a Marczi Skate Trófeára 2008-ban neveztünk először. A legerősebb csapatunkkal álltunk fel Barnával, Hegedűs Tomival és Kiss Tibivel és az eredmény nem maradt el: tíz csapat közül a második helyet értük el. Hasonló felállással végül rá egy évre 2009-ben a kupát is megszereztük! Ugyanebben az évben második alakulatunk szintén megerősödve a negyedik helyen végzett." - V.D.

A Marczi Skate Kupa győztes csapata, 2009

Felső sor, balról-jobbra: Czvikovszi Barna, Kiss Tibi, Hegedűs Tamás; alsó sor: Valentinyi Dávid, Mayer Zoli, Kémenes Laci, Pettendi Robi (Kovács Gabi hiányik a képről)

 

 


Bővülés

 

 

2007-től a Koriközpont mellett a pesterzsébeti jégcsarnokban is béreltünk jeget. Idővel egyre többen látogatták az edzéseinket, ekkor csatlakozott a csapathoz Bucsi Jenő és kicsit később Elek Tibi és Bánsági András valamint a MAC-os szülők közül Dóczi Laci, Juhász Zoli, Tesner István, Villás Csaba. Pesterzsébeten is először fél pályán játszottunk, pár alkalom után kezdtünk el nagypályán mérkőzéseket játszani a mellettünk edző Husyk csapatával (narancs-feketében). Nagyon jó hangulat alakult ki, így az utánunk következő csapat is csatlakozott hozzánk (zöldben).

 

 

PUSE-Huskyk, Pesterzsébet 2007

 

2008-ban elindult a csapat honlapja, új mezeket és sportszárakat készíttetünk. A Huskyk-tól átigazolt hozzánk Fail Attila, Dobrovitz Sándor, Kovács Gergő, végül idén Szabó Krisztián, a ’zöld’ csapatból Pfeiffer Gábor és Kerekes Peti. A 2009-es Marczi Skate Kupán már PUSE-s volt a korábban BP GszSE-ben játszó Fehér István,  fiai Attila és Norbi, Ormai Peti és Zsolt. Zsolt ékrezésével kapusa is lett a csapatnak. A MAC-os szülők közül Gönczy Péter érkezett a kapuba, Kármán Sanyi és Jordan Balázs  a mezőnyjátékosok közé. 2009-ben két régi PUSE-s: B. Nagy Attila és Kovács Feri húzott korcsolyát. Bár páran idővel kikoptak a bővülés dinamikus volt.

 

 

 

<i style="mso-bidi-font-styl

Szólj hozzá!

Címkék: puse archív

A bejegyzés trackback címe:

https://pusehoki.blog.hu/api/trackback/id/tr681224732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása